Gebroeders Eckhardt

In 1914 begon Stötefalk met een graanmaalderij in Jipsinghuizen. In 1956 werd er een nieuwe maalderij/pakhuis gebouwd. Door een steeds grotere vraag naar krachtvoer (met name geperste brok) kwam er in 1970 een forse uitbreiding en verbouwing tot stand. Nieuwe grote grondstof- en gereed product silo’s werden gebouwd en een compleet nieuwe maal-, meng- en perslijn werd geïnstalleerd. In 1974 werd de capaciteit flink opgeschroefd met een zwaardere perslijn, en in 1983 kwam er een bedrijfstak bij voor het afleveren van kunstmest.

Na drie generaties Stötefalk miste er een opvolger in de familie. Daarom werd in 1996 de helft van het bedrijf verkocht aan Harry Eckhardt. Vanaf die tijd ging het bedrijf verder onder de naam Stötefalk-Eckhardt B.V. In 1999 neemt Erik Eckhardt, broer van Harry, na zijn opleiding de resterende helft van Stötefalk over. Vanaf die tijd presenteren wij ons als Gebroeders Eckhardt B.V. Er wordt vanaf deze periode steeds meer de nadruk gelegd op het maken van voer op maat. Ook worden de verkoopactiviteiten van mineralenmengsels, melkpoeder en diverse andere vee benodigdheden flink uitgebreid.

In 2004 werd besloten door steeds toenemende productiekosten, en daarnaast voor de toekomst een te lage productiecapaciteit en geen ruimte meer voor productie-uitbreiding, om de productie van diervoeders onder te brengen bij collega fabrikant Bruins Veevoeders in Hardenberg. Bruins beschikt over een goed geautomatiseerde fabriek met de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van diervoederproductie.

Alle samenstellingen van de voeders worden door ons zelf met behulp van optimalisatie programma’s uitgerekend, en bij Bruins gemaakt. Vanuit daar worden de voerders door onze eigen bulkauto afgeleverd bij de veehouders. Alle biologische voeders worden geproduceerd door Fakkert diervoerders uit Heino. In 2012 is door de groeiende omzet en toenemende werkzaamheden besloten het team verder uit te bereiden. Bert Korvemaker is in dienst gekomen als chauffeur op de bulkauto, en Eppo Bulder gaat ondersteunen in de verkoop en advisering.

Ook zijn we per 1 januari 2014 gestart als groothandel in klein-huisdiervoeders. Om die extra werkzaamheden rond te kunnen zetten is Ria Beishuizen bij ons op kantoor gekomen. Zij doet verschillende administratieve werkzaamheden, en helpt de klanten in de winkel. En na een stageperiode in 2020 is Vera Hinrichs bij ons in het team gekomen.

Bedrijfsfilm

Keurmerken en certificaten
Gebroeders Eckhardt mengvoeders is een GMP+ gecertificeerd produktie bedrijf en werkt volgens de GMP+ fsa en fra (verantwoord melkveevoeder) richtlijnen. GMP staat voor Good Manufacturing / Managing Practice. Onze diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen. Tevens zijn wij Securefeed deelnemer en sinds 2017 beschikken wij over een SKAL certificaat.

Download hier het Skal certificaat: Skal certificaat t/m 12-2024 

Team

Harry Eckhardt Eigenaar
Erik Eckhardt Eigenaar
Eppo Bulder Verkoop
Bert Korvemaker Transport
Ria Beishuizen Winkel en administratie
Vera Hinrichs Winkel en administratie
Direct contact? phone icon (0599) 326219