Melkvee

Om een optimaal rendement uit uw rantsoen te halen maakt Eckhardt aan de hand van uw kuilanalyses en MPR uitslagen een uitgebreide rantsoenberekening. Door middel van deze berekening wordt een krachtvoer samengesteld met uitsluitend die grondstoffen en mineralen waar uw veestapel behoefte aan heeft. Dit is over het algemeen een bedrijfsspecifiek krachtvoeder. Maar de standaard krachtvoeders kunnen natuurlijk ook worden geleverd.

Om uw veestapel optimaal te laten produceren is het van belang dat er na het afkalven een goede start wordt gemaakt. Voor deze goede start adviseren wij de Super lactatiestart brok.

Super lactatiestart brok

Door deze brok de eerste 100 dagen na afkalven te voeren zullen er minder lichaamsvetten worden afgebroken en wordt de kans op leververvetting verkleind. Hierdoor zal de Negatieve Energie Balans (NEB) minimaal blijven en wordt de koe maximaal beschermd tegen slepende melkziekte. Niet alleen de slepende melkziekte maar ook de lebmaagdislocatie, mastitis, verlate eisprong, cysteuze eierstokken en aan de nageboorte blijven staan kunnen door een vermindering van leververvetting worden terug gedrongen. Voor een optimale lever bescherming is de Rumiadd Lever LSC Eckhardt in de brok verwerkt. De Lever LSC activeert de leverstofwisseling en remt de vetafbraak uit lichaamsreserves. Tevens ondersteunt het de ontgiftiging van de lever. Al deze producten hebben de volgende voordelen tot gevolg:

  • Volledige benutting van energie uit het rantsoen
  • Gezondere en actievere koeien, die geen last hebben van ketose
  • Koeien met meer eetlust
  • Hogere melkgift en eiwitpercentage
  • Koeien die eerder uit de NEB komen
    (betere conditie, betere ontwikkeling eicellen/tocht/dracht)

Voor een verdere bescherming van de lichaamsvetmobilisatie en een verbetering van de gezondheid en vruchtbaarheid is Alifet Omega-3 toegevoegd. Dit is gemaakt uit natuurlijk voorkomend plantaardig vet in de vorm van tryglyserides en bevat zeer effectieve omega-3 vetzuren. Ook is het pensstabiel en heeft het dus geen invloed op de verteringsprocessen in de pens. De omega-3 vetzuren passeren onveranderd de pens.

Naast de Lever LSC en Alifet omega-3 bevat de Super lactatiestart brok ook de volgende hoogwaardige producten:

  • Rumilac bufferpremix: vitaminen, mineralen en spoorelementen ter ondersteuning van de energiestofwisseling.Tevens bevat het buffers om de zuurgraad in de pens stabiel te houden.
  • Spirit Enzyme Stimulator: voor optimale spijsvertering en betere weerstand

Aan de hand van een onderzoek dat is uitgevoerd door studenten van het Van Hall Instituut (HAS) is duidelijk geworden dat de Super lactatiestart brok een beschermende factor heeft. Dit omdat vooral op het gebied van leverbescherming, conditie en de reductie van vetmobilisatie hoog gescoord wordt. Door deze beschermende functies is dit krachtvoer in staat om de nieuwmelkte koeien op en top voor te bereiden op de lactatie en zo de kans op opstartproblemen sterk te verminderen.